ГРИГОР в Инстаграм: Заразен съм с COVID-19. В Хасково. Всеки, който е бил в контакт с мен да се тества.

Григор Димитров е заразен с COVID-19.

Това съобщи 19-ия в света преди минути чрез Инстаграм.Григор напусна по-рано демонстративния тенис турнир Adria Tour, тъй като се почувства зле, и се прибра в Монако. Именно там е бил тестван за коронавирус и тестът е потвърдил, че е заразен.

Българският тенисист предупреждава всеки, който е бил в контакт с него, да се тества и да вземе необходимите мерки.

„Толкова съжалявам за всичко, което може да съм причинил“ – пише първата ни ракета, уточнява, че се е прибрал в Монако за лечение и благодари за подкрепата.

19-ият в света Димитров се включи в демонстративния турнир на клей, организиран от световния №1 Новак Джокович. Сърбинът бе остро критикуван за липсата на достатъчно сериозни предпазни мерки в коронавирусната пандемия. По време на мачовете в Белград беше пълно с публика – хора без маски, които не спазваха дистанция и наблюдаваха мачовете седнали плътно един до друг.

Джокович отвърна на упреците с думите, че е спазил абсолютно всички изисквания на сръбските власти и че организацията на турнира е включвала раздаване на маски на всички зрители още на входа.
https://www.facebook.com/groups/777590469414104/
След мачовете си в Белград Димитров се върна в родния си град Хасково, където прекара няколко дни, преди да се отправи към Задар, Хърватия за следващите мачове в рамките на „Адрия тур“. Именно там той се почувства зле.

Самият Джокович бе сниман да контактува със сръбски баскетболист, за когото впоследствие стана ясно, че е положителен за коронавирус същия уикенд, когато бяха мачовете в Белград. Дали сръбският тенисист също е заразен не е известно към този момент.


Related posts