ВАРНЕНЕЦ стана СВЕТОВЕН ШАМПИОН по кикбокс

Варненец стана световен шампион по кикбокс.

Армен Алексанян победи румънец и италианец и стана световен шампион по кикбокс за ветерани в категория до 94 кг. Треньор на световния шампион е Виктор Великов (двамата на снимката).

Обединеното световно първенство е най-голямото събитие в цялата история на бойните изкуства.

Заедно с най-големия ориенталски фестивал в света представляват една уникална комбинация от емоции, страст, приятелство и уважение. Организира се от световната асоциацияпо бойни изкуства WTKA (World Traditional Karate,Kickboxing,Kung-Fu Association) с президент Michele Panfietti и главен секретар Cristiano Radicchi.

Провежда се в Марина ди Карарра, Тускана, Италия на площ от 40 хил.кв.м. и обединява 42 световни организации по бойни изкуства и бойни спортове, с над 5000 съзтезатели от 120 държави.

Спортисти трениращи карате, кикбокс, кунг фу, муай тай, ММА, таекондо, UFR, и др. се съзтезават на високо конкорентно ниво на 3 ринга, 1 клетка, 1 подиум и 30 татамита.

По време на първенство се провежда и гала вечер за световни титли.

Паралено със световното първенство по традиция се провежда и Ориент Фестивал, където се излагат стотици щандове с продукти и аксесоари, които представят всичко за източната култура и традиции от демонстрации по древни бойни изкуства до йога, масажи, песни, танци, медитация, храни, билки, церемонии. Наред с това се провеждат много конфренции, семинари, курсове, панаир на здравето и десетки програми, които правят този источен фествивал незабравим. Ориент Фестивала те потопя в очарователната атмосфера на Изтока.

Още от първото изданиена обединеното световно първенство през 2013 г нашата страна участва с отбор воден от представителя на WTKA Bulgaria и старши треньор на спортен клуб Джет Варна – Виктор Великов. През годините са спечелени много златни, сребърни и бронзови медали по Кикбокс, Карате, Кунг Фу и UFR.

Събитието е отворено за всички желаещи, членове на спортни клубове и федерации по бойни изкуства от деца до ветерани във всички стилове.

Related posts