ВАРНЕНЕЦ ветеран подобри 18-годишен национален рекорд в скока на дължина. Изпрати документи до ГИНЕС за друг рекорд …

Варненец ветеран подобри 18-годишен национален рекорд в скока на дължина на Балканското първенство в Истанбул, където взе златен медал. Изпрати документи до Гинес за друг рекорд.
Подробностите:

Варненецът Владимир Христов стана шампион на Балканско първенство по лека атлетика за ветерани в зала в Истанбул в своята възраст – 70-75 години.
Владо зае 1-во място в скока на дължина и подобри 18-годишен рекорд. Варненецът спечели и сребърен медал на троен скок, също с национален рекорд.
Освен Владо Христов от Варна на Балканиадата участваха още 4-ма лекоатлети ветерани.
Йордан Генов е сребърен на 60 с препятсвия и бронзов на 400 м.
Илиян Чакъров е сребърен на 800 м.
Пламен Дойчев е бронзов на 60 м.
Йордан Йорданов участва на 3000 м спортно ходене и зае 4-то място.
Всички ветерани участваха на Балканиадата в Истанбул на свои разноски.Това бе 14-то балканско първенство за Владо Христов, който има още 4 европейски и 7 световни за ветерани.
Има общо 10 национални рекорда от които 9 индивидуални и 1 щафета в 5 дисциплини. 7 медала от балкански първенства.

Владимир Христов е Реклама за бягането. През 1971 г на 27 г и 4 месеца на държавно първенство постига 7,5 сек на 60 метра на открито. През 2004 г, 33 години по-късно на държавно първенство постига 7,8 сек. Световният рекорд е 7,7. И това се случва година и половина след като специалистите от Диспансера го определят за спортен инвалид и му забраняват да тича, защото е скъсал мускул. Тоест след 33 години само 0,3 сек по-слабо време. Това говори за постоянство в тренировъчния процес и състезанията. В зала има 8 сек, което след 33 години е само 5 десети отгоре. Владо изпраща документи за Гинес,защото знае че не е възможно след 33 години почти еднакво време. Предстои Гинес да изпрати свой човек за да провери документите.

Related posts