Варненецът Пьотр Нестеров е на полуфинал на европейското лично първенство в Швейцария без загубен сет досега!

Варненецът Пьотр Нестеров е на полуфинал на европейското лично първенство в Швейцария без загубен сет досега!

Пьотр Нестеров се класира повече от убедително за полуфиналите на сингъл на Европейското лично първенство до 18 г. в Клостерс (Швейцария).
Варненецът победи на четвъртфинала със 7:5, 7:5 Джейми Фариа от Португалия.

Това бе четвърта поредна победа на Нестеров без да загуби сет. Преди това той елиминира Калин Ивановски от Северна Македония с 6:3, 6:4, Жан Себеста от Швейцария със 7:5, 6:2 и Артъом Подорожни от Украйна с 6:2, 6:2.

За място на финала Пьотр ще играе срещу Вилиус Гаубас от Литва.
Нестеров е състезател на „ТК Черно море Елит“ Варна с личен треньор Кристиян Илиев. През 2018 г. Пьотр беше избран за тенисист номер едно на Европа до 16 г.

Междувременно Нестеров и Динко Динев спечелиха пето място в турнира по двойки. На четвъртфиналите българите отстъпиха с 3:6, 5:7 на чехите Адам Жураджа и Даниел Синаков.
Капитан на юношите до 18 г. е Даниел Ангелов.

Друг тенесист на Черно море Елит – Александър Василев завърши на 5-то място на двойки на европейското лично първенство до 14 г, което се провежда в Мост (Чехия).


Варненци
Публична група • 8678 членове

Присъединяване към групата
Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…Related posts