ВАРНА с 2 медала в хокея на трева! Жените подариха второто място на София като КОЛЕДЕН ПОДАРЪК!

Варна с 2 медала в хокея на трева.

Отборите на Технически университет Варна заеха трети места при мъжете и жените в VII Национален университетски шампионат по хокей на трева, който се проведе през уикенда в СОК Камчия.

Двойни шампиони станаха студентите от НСА, а втори и при мъжете, и при дамите са от МГУ.

Интересна ситуация се получи след последния мач при жените между МГУ и ТУ Варна. Оказа се, че отборът от София е нарушил няколко точки от регламента и могат да загубят срещата,а с това и да отстъпят второто място на варненките, ако те подадат контестация.

Треньорът на варненския тим Николай Янчев обаче отказа да го направи с аргумента, че нещата трябва да се решават спортно-технически на терена, а не по документи и така ТУ-Варна остана на третото място.

„Доволен съм много от студентите. Те се явиха на това състезание след само 6 тренировки, без дори да бяха чували за хокей преди това с изключение на три от момичетата и едно момче. Мъжете ме изненадаха много, след като успяха да отбележат цели 11 гола, а жените играха много достойно срещу всички и дори записаха класическа победа срещу Тракийски университет с 3:0 – нещо, което е повече от отлично за дебютанти.

Надявам се догодина да се представим по-добре, тъй като повечето от студентите са 1-2 курс. Обмисляме вариант да се включат и в държавното първенство за мъже и жени през март догодина“, заяви Янчев след шампионата.

Related posts