ВАРНА и България с квота за основния кръг в ШАМПИОНСКАТА ЛИГА.

Варна и България с квота за основния кръг в Шампионската криза.

Абонираният за шампион на страната по плажен футбол МФК Спартак – Варна е с квота за основния кръг в Шампионската лига.

Международната федерация по плажен футбол оповести официално датите и мястото на провеждане на най-силния клубен турнир по плажен футбол – Шампионската лига. За четвърта поредна година, домакин на срещите за определяне на клубния първенец на Европа ще бъде португалското градче Назаре.

Шампионът на страната МФК Спартак, получи документите и поканата за участие за основният кръг на надпреварата, където тимовете ще бъдат разпределени вдевет групи от по четири отбора. В квалификациите за основния кръг се очаква да спорят още 32 отбора, а тимовете при жените ще бъдат 24, с което общата бройка на отборите, които ще акостират на португалска земя ще надхвърли осемдесет.

Турнирът стартира на 29 май, а основния кръг на 31 май. Елиминационната фаза започва на 3 юни, а шампионът ще бъде определен на 7 юни. Общия брой срещи в мъжката и женската надпревара ще бъдат 218, които ще се играят на един основен и три помощни стадиона. Окончателните подробности по разпределението на отборите по урни, датата на жребия и програмата за турнира ще бъдат обявени в началото на април, когато изтича срока за потвърждаване на участие от страна на отборите.

МФК Спартак има четири участия в Шампионската лига и актив от точки, които отреждат на тима двадесет и трето място в клубната ранглиста на Европа. Най-доброто постижение на тима епрез сезон 2018, когато тимът завърши на 12 място и игра осминафинал в турнира. Преди година варненци отново прескочиха груповата фаза на основния кръг, а през 2014 и 2017 година отпаднаха след срещите от първия етап, въпреки, че записаха победи в групата си.

 
Варненци
Публична група · 444 членове

Присъединяване към групата

Групата на варненци.
 

Related posts