Варна е домакин на Европейската зимна отборна купа по тенис до 16 години в зала Владислав от … Треньор на българския отбор е Кристиян Илиев от Черно море Елит. Съставът: ….

Варна е домакин на Европейската зимна отборна купа по тенис до 16 години в зала Владислав от1-ви до 3-ти февруари. Домакини сме на мачовете от зона „А“. Турнирът ще се проведе със съдействието Община Варна, Българска Федерация по Тенис и TK „Черно море Елит“.
България ще бъде в състав: Пьотр Нестеров (TK „Черно море Елит“, Варна), Иван Пенев (TK „Локо 98“, Пловдив), Владимир Попов (TK „Стоянстрой“, Пловдив). Капитан на нашите момчета е Кристиян Илиев.
През уикенда Пьотр Нестеров и треньора му Кристиян Илиев бяха наградени в Нощта на шампионите заедно с всички най-добри спортисти и треньори през 2018 г. Пьотр е №1 в европейската ранглиста за 16 годишни.
Общо 8 отбора ще участват на състезанието във Варна. Освен българите на кортовете в зала „Владислав“ ще видим отборите на Великобритания, Молдова, Черна гора, Сърбия, Словакия, Испания и Турция.
Първите два отбора ще се класират за финалите във Франция през месец февруари, като системата е на елиминиране. Играе се за всяко едно място. Жребият за двойките и схемата на елеминации ще се тегли в община Варна на1 февруари един час преди старта на турнира.
„Първите отбори, които загубят играят за местата от 5-то до 8-мо. Играе се за всяко едно място, но за да се класираме ни трябват 2 поредни победи, за да играем финал“, уточни Кристиян Илиев.

Related posts