ВАРНА води класирането във ВОДНАТА ТОПКА при …

Отборът на КПС Варна поведе във временното класиране след първия турнир от финалната шестица на държавното първенство по водна топка за юноши младша възраст (родени 2001 и по-малки). Двубоите се играха на плувен комплекс „Приморски“ във Варна. Ватерполистите на Варна, ръководени от Найден Найденов спечелиха
и петте си мача, като допусна само 12 гола, което заслужено го превърна в едноличен лидер и направи шансовете му за титлата много големи.
Приятната изненада на турнира е Комодор (Варна). Възпитаниците на Николай Райков и Николай Николов отново не изневериха на изпитаната тактика на клуба – бавна игра, рядко преминаване на целия отбор в нападение, по-малко плуване, но пък сигурната защита и атаки в точния момент с твърдост и хитрост. Така Комодор пречупи всички с изключение на Варна и резонно е подгласник на лидера преди втория финален турнир на Топ 6.
Отборът на Тича с треньор Бисер Георгиев
започна с вдъхновяващо равенство (5:5) срещу Локомотив НН, постигнато с гол в последните секунди, но после отново демонстрира характерното за този отбор непостоянство и засега е пети във временното класиране.
Тимът на Аква спорт, воден от Стефан Георгиев, излезе с най-млад състав и след сравнително лесно предвидимите пет загуби в първия финален турнир би трябвало да е доволен най-вече от класирането си в Топ 6. Вторият финален кръг трябва да е в средата на месец юли в Бургас.

Временно класиране

1. Варна – 15 точки
2. Комодор – 12 точки
3. Локомотив НН – 7 точки
4. Черноморец – 6 точки
5. Тича – 4 точки
6. Аква спорт – 0 точки

Related posts

Leave a Comment