България отстъпи на Латвия в първия си мач от европейския шампионат по хандбал в Двореца на Варна

България отстъпи на Латвия с 26:32 в първия си мач от група „А“ на европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна.

Още в началото на мача капитанът ни Михаел Иванов падна лошо по гръб, което разстрой играта му за цялата среща. На няколко пъти и гредите помогнаха на латвийците, които пък изиграха много силен мач и се възползваха от българските пропуски.

„В първите 15 минути изгубихме концентрация пред гола и те бяха решаващи. През почти цялото първо полувреме не успяхме да реализираме сами срещу вратаря. Имахме положения, но не можахме да ги вкараме. Може би липса на концентрация и напрежение като за първи мач. Смятам, че латвийците не са нищо повече от нашите момчета, но те реализираха и успяха да контролират срещата. В последните 15-20 минути ние играехме по-добре от тях“, каза треньорът на българите Виктор Симеонов.Той коментира и травмата, която получи в началото на мача Михаел Иванов.
„Той не беше на 100% след падането, но това е нашият спорт. Има сблъсъци, единоборства и никога не знаеш как ще приземиш. Може би е късмет“, коментира Симеонов.

За играч на мача за България беше обявен Божидар Симеонов, който отбеляза 6 гола. За латвийците Раус Симеонович реализира 10 попадения и стана №1 за тима си.

Най-резултатен за нашия отбор е Николай Генов със 7 гола, 5 добави Михаел Иванов, а 4 Георги Кръстев.

Следващият мач на нашите е от 17 часа на 4 юли (понеделник) срещу Чехия. На 7 юли (четвъртък) играем с Финландия.

Да подкрепят батковците в залата бяха и националните отбори за юноши и девойки до 16 години по плажен хандбал, които са на лагер във Варна преди Европейското първенство в Прага (Чехия).

В другата среща от нашата група „А“ Чехия победи Финландия с 31:19.

„Дворецът на културата и спорта“ във Варна е домакин и на двата Европейски шампионата за младежи до 20 години, което се случва за първи път в историята. България участва в първата надпревара от 2 до 10 юли, като е в предварителна група „А“ с Латвия, Чехия и Финландия. В група „Б“ са тимовете на Австрия, Нидерландия, Словакия, Турция и Грузия.

Вторият турнир е 16 до 24 юли отново във Варна, като в него участват Израел, Литва, Гърция, Люксембург, Великобритания, Република Северна Македония, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово.
Входът за Европейските шампионати е свободен.Всички срещи се предават директно в ефира на B1B.BOX.

Пълната информация за турнирите ще откриете на http://varna2022ehf.com/

Снимки: Sportsphotographers

Related posts