БОЯН ПЕТРОВ е в НЕИЗВЕСТНОСТ от няколко дни, написа във Фейсбук жена му … Направил е ОПИТ да ИЗКАЧИ 8-хилядника ШИША ПАНГМА в Хималаите, но…. В момента СПАСИТЕЛНАТА АКЦИЯ е НЕВЪЗМОЖНА, защото….

Боян Петров е в неизвестност от няколко дни, написа във Фейсбук жена му Радослава Ненова.
Той е направил опит да изкачи 8-хилядника Шиша Пангма в Хималаите, когато времето рязко се е влошило. Върхът е бил атакуван заедно с още 10 души от други държави. Останалите обаче са се върнали в базовия лагер. После 3-ма са предприели спасителна акция, намерили са му палатката и раницата, но него го е нямало там. В момента спасителна акция еневъзможна, като най-рано утре спасителен екип ще тръгне да го търси, допълва Радослава.
„Отлагах този пост, за да си представям още малко, че всичко е наред. Но историята бавно плъзна по чужди сайтове, а вече и във външно министерство. Боян е в неизвестност от дни, някъде по склона на връх Шиша Пангма.
Със сигурност е направил опит да се качи на върха, защото палатката му е била на лагер 3. Времето рязко се е влошило и другите момчета са слезли в базовия лагер. Те са се движили един ден след него…спасителна акция в момента не е възможна. Най-рано утре ще тръгнат да го търсят. Държа постоянна връзка с тях по сателитния телефон. В планината хората стават повече от семейство и знам чеще направят всичко по силите си тази история да завърши добре.
За хора обсебени от осемхилядниците базов лагер е повече от дом, а снежния склон им действа като лампа на пеперуда…..едни от най-силните приятелства съм направила в планината, като наркотик е …“, пише Радослава Ненова.

Related posts

Leave a Comment