БЛЕЙД обществото на България се събира във Варна на …

Блейдъри от цяла България се събират във Варна за първия по рода си семинар „Blade for Change“ за


обмен на опит и полезни практики за развитие и поддържане на ролер скейт културата. От 11-ти до 15-ти септември, кънкьорите ни ще попиват виждания и идеи от Ариц Ортега и Мери Муньос от Испания, Иво Вегтер от Холандия, Томаш Квиечен от Полша и Якоб Юул от Дания. Гостите на семинара са с дългогодишен опит в организирането на различни спортни мероприятия, собственици на магазини и школи.
Програмата е разнообразна и динамична. Включени са лекции, спортни сесии, както и посещение на скейт парковете в Бургас, Добрич и Царево. Събитието ще завърши с демонстрационна сесия в Морската градина на град Варна. Мисията на семинара Blade for Change е да се популяризира спорта между младите. Крайната цел е младите блейдъри от България да поемат инициативата и увеличат броя на блейд състазанията, школите по ролери и кънки и се включат в реализирането на повече скейтпаркове в цялата страна.
Агресивното каране на кънки придобива най-голяма популярност в

Щатите. През 1991 г. Крис Едуардс прави front side rail grind, който е заснет за първи път и това слага началото на бума на спорта. Модата в България се диктува от видяното по X-games. Освен техниките на каране се копират и уредите за да се изградят импровизирани паркове. Първото състезание у нас се провежда в Стара Загора през 1998-ма година.
Семинарът е част от програмата „Варна – Европейска младежка столица 2017“ и е организиран от клуб

Pharside с подкрепата на Община Варна, Хале 3, Wake Park Varna, X Challenge Park, Marka.

Related posts

Leave a Comment