БИВШ ЛЕВСКАР подписа с МОРЕТО, 6-ма юноши повикани в НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ, школата набира деца родени през ….

Бившият левскарДаниел Димов подписа договор с Черно море до края на сезона. Традиционният му пост е дефанзивен полузащитник, но може да играе и като централен бранител. Димов започна тренировки с “моряците” преди седмица, като до последно се опитваше да си намери отбор в чужбина. Той взе участие в последните две контроли на варненци от зимната подготовка – дубъла на Лудогорец и Поморие. След спаринга с тима на Веско Бранимиров окончателно стана ясно, че Димов ще е част от Черно море през пролетта.
Роденият в Шабла футболист започва да играе футбол на 8-годишна възраст в местния клуб. През 2002 година преминава в ДЮШ на Черно море. За първия тим играе в периода 2006-2010 година, като записва 54 мача и три гола. След това преминава в Левски. При сините се подвизава до 2014 година, след което е трансфериран визраелския Макаби Петах Тиква. През последните две години е носил екипите на Денизлиспор и Манисаспор.
–––––
Шестима таланти от школата на Черно море са с повиквателни за различни национални гарнитури. Това са Виктор Попов, Лъчезар Йорданов, Мартин Дичев, Ертан Томбак, Емил Янчев и вратарят Иван Дюлгеров.
И шестимата са част от старшата възраст на “моряците”, състезаващи се в Елитната група до 19 години, като последните трима са част и от първия отбор на варненци. Попов, Дичев и Йорданов пък водиха голяма част от зимната подготовка с мъжете, като последният дори бе повикан от треньора Илиан Илиев на лагер с “А” отбора в Турция.
Ертан Томбак, Емил Янчев и Иван Дюлгеров ще вземат участие в контролите с Косово (две срещи- на 20-и и 22 февруари). След това предстоят и спаринги с тима на Сърбия (на 6-и и 8 март).
Виктор Попов, Лъчезар Йорданов и Мартин Дичев пък са с повиквателни за двудневен лагер. Младите таланти вече са в София, където ще проведат две тренировки с националния тим до 18 години.
––––––
Детско-юношеската школа на Черно море набира деца за подготвителна група, родени през2010 година. Младите таланти на “моряците” от този набор водят тренировъчен процес в залите на “Кудета парк” в Морската градина на Варна. Треньор на най-малките футболисти от академията на варненци е Енчо Петев.

Related posts

Leave a Comment