БАСКЕТБОЛЪТ на ВАРНА тотално ФАЛИРА. Основният СПОНСОР се оттегли. Участието в НОВОТО ПЪРВЕНСТВО е пред голям въпрос 20 години след последната титла! Председателят на клуба: Във Варна почти не остана спорт

Баскетболът на Варна тотално фалира.

Основният спонсор се оттегли.

Участието в новото първенство е пред голям въпрос 20 години след последната титла!
Подробностите:

„Черно море Тича“ остава без своя основен спонсор и бъдещето на тима за участие в НБЛ за следващия сезон е под въпрос.

Ръководството на тима в лицето на председателят на УС д-р Георги Ганчев, изпълнителният директор Борис Стоянов, директорът на ДЮШ Спас Натов и старши треньорът на тима Галин Стоянов обявиха, че спонсорът– собственикът на “Интерком груп” Павлин Николов оттегля финансовата си подкрепя за клуба.

“Преди 3 години г-н Николов спаси клуба от фалит – заяви д-р Ганчев. – През тези три години играхме два пъти плейофи, като единият път стигнахме до полуфинал, а през последния сезон останахме последни. Благодарим му много за подкрепата, тъй като ако не беше се появил през 2016 г., на практика клубът нямаше да го има днес.
Сега сме длъжни да намерим нов спомоществовател. Имаме обещание от кмета Иван Портних, че може да ни помогне в това начинание. Оптимисти сме, че ще намерим. Това обаче трябва да стане най-късно до август, за да може да се планира всичко около новото първенство. Нямаме задължения”.

“Ние сме клуб, който е донесъл много радост, а от школата ни са излезли изключително голям брой играчи за мъжкия баскетбол у нас. Трябва да продължим да съществуваме, а не да живуркаме. Свикнали сме да се борим винаги за медали. Естествено, искаме да се дава шанс да се развива школата, а не да се вземат например петима чужденци. Минималният бюджет, който е нужен, е 200 000 – 250 000 лева, за да можем да участваме в първенството. В школата нещата са малко по-розови. Но там пък разходите, които имаме, са големи, заради отдалечността ни от останалите отбори. Само ние имаме финали във всички възрасти. Това качва много разходите. Там са нужни около120 000 – 150 000 лева на година. Дори децата, които играят в старша възраст, да ги пуснем при мъжете без големи заплати, пак е нужен бюджет. За съжаление във Варна почти не остана спорт”, коментира още Ганчев.

Той призна, че клубът е ощетен и от факта, че нито един негов мач не е бил излъчен директно по телевизията. “Само „Черно море Тича“ и „Академик“ (София) играят със свои момчета, които са бъдещето на баскетбола ни, но нито веднъж не дадоха наш мач. Да верно е, че не се най-атрактивните отбори, но това е в голям наш минус при търсенето на спонсор.“

Шефът на школата на клуба Спас Натов пък припомни, че през тази година се навършват 20 години от последната титла на „Черно море“ и се надява този юбилей да бъде посрещнат с привличане на нов спонсор.

Related posts