БАСКЕТБОЛЪТ на Варна си чака от КМЕТА ПОРТНИХ обещаните за детско-юношеската ШКОЛА …. БОРИС СТОЯНОВ: Вярвам, че този човек ще удържи на думата си, след като….

Баскетболът на Варна си чака от кмета Портних обещаните за детско-юношеската школа150 000 лв.
Борис Стоянов: Вярваме, че ще получим обещаните средства за ДЮШ на „Черно море Тича“
В БК „Черно море Тича“ все още не са получили обещаните 150 000 лева от общината за ДЮШ, но продължават да вярват, че това ще се случи, пишат в мейл до Варна спорт от клуба.
„До този момент все още не са се случили нещата. Вярваме, че ще има положителен развой. Да, срокът, в който трябваше да получим тези средства изтече, но на този етап резултат няма. Вярвам, че след като лично кметът Иван Портних е поел този ангажимент, ние ще получим въпросната сума. Вярвам, че той е човек, който държи на думата си. “, коментира в интервю изпълнителният директор на клуба Борис Стоянов.
Той припомни, че заради финансовите затруднения в ДЮШ в клуба бяха принудени да се разделят с нейния директор Душан Стойков.
„Няма да крия, че ни е много трудно в момента. Заради така създалата се ситуация-липса на реално финансиране на ДЮШ, стигнахме

via GIPHY

до раздяла с Душан Стойков. Сега е трудно и за самите треньори, тъй като начинът, по който бяха структурирани и организирани нещата, се промени. Сега в движение им се налага да се приспособят към новата ситуация. Мога само да им изкажа моята благодарност, че и за миг не са показали нито с дума, нито с действие нежелание да работят. Всички реагираха много достойно и много мъжки в тази ситуация и не са предявили никакви претенции. Наясно са с усилията, които полагаме нещата да се стабилизират от финансова гледна точка.
Стоянов коментира и представянето на мъжкия тим, който в рамките на седмица записа 3 поредни победи:„Ако съм имал някакво притеснение как ще играе а нашият тим след разрешаването на проблема с картотекирането, то това е игровият ритъм, който имат нашите противници, а на нас ни липсва. Иначе никога не сме се съмнявали, че сглобихме един добър тим, който ще може да играе на високо ниво в първенството. Поздравявам момчетата и треньорския щаб за начина, по който се справиха в тази кризисна ситуация за първия тим. Показаха, първо че са хора, на които може да се разчита, а също и, че в баскетболно отношение няма да има никакво отстъпление“.

Related posts

Leave a Comment