БАБА гледа ВНУЧЕ, това е Мини футболна лига Варна лайф по телевизия … ВИДЕО: …

Баба гледа внуче, това е Мини футболна лига Варна лайф по телевизияB1B Action.
Подробностите:
Собственикът на телевизията – белгиецът Ерик Калртон обяви, че всички баби могат да гледат внуците си по телевизията докато играят футбол.

На официална церемония в хотел „Черно море“ бе изтеглен жребият за новия сезон в Първа лига на турнира на МФЛ-Варна. В петото издание на надпреварата, което стартира на 8 октомври (понеделник), ще участват десет отбора, които ще играят по три пъти всеки срещу всеки. Още в първия кръг ще се проведе здраво дерби, което ще противопостави шампиона от последните две години МФК ЦСКА и настоящия бронзов медалист Дубала. Техният мач е четвърти по програма и ще започне в 21,30 ч. в залата на спортен комплекс „Гетсби“. Стартът в 19 ч. ще дадат МФК Балерини и ФК СОД-DSC. 50 минути по-късно играят ФК Лудогорец Доброплодно и МФК Пекарни Чочо, в 20,40 ч. е мачът ФК Любимец 13 – МФК Макао, а МФК Godzila и МФК Волов закриват в 22,20 ч. Всички двубои от този първи кръг, както и от всички останали 26 от шампионата, ще бъдат излъчени директно в ефира на телевизия B1B Action и онлайн на сайта на медията.
На церемонията по тегленето на жребия присъстваха главният организатор на МФЛ-Варна Николай Хаджиев, собственикът на B1B Action Ерик Калртон, методистът към БФС и дългогодишен съдия Димитър Димитров, маркетинг директорът на фирмата за екипировка Misho Sport Мишо Добрев. и представители на всеки от клубовете. Именно те изтеглиха жребия, като преди да бръкнат в урната с топките, представяха отбора си с няколко думи.
Николай Хаджиев разкри пред участниците утвърдената 5-годишна програма на надпреварата. Освен Първа лига, през тази година ще има Втора лига с 10 тима, както и Трета лига, за която записванията все още продължават. Съставите са

разпределени в тях според класирането си от минали години, като в края на сезона ще има изпадащи в по-долни и влизащи в по-горни дивизии отбори. Първите три в крайното класиране на Първа лига ще придобият право на участие в Шампионската лига на Българската асоциация по минифутбол. Там те ще си съперничат с над 60 тима, излъчени от шампионатите в повече от 27 града в България. Последните два състава ще изпадат във Втора лига, а осмият в подреждането ще играе плейоф с третия от втория ешелон. В края на надпреварата ще бъдат раздадени няколко индивидуални приза – „Златна ръкавица“ за най-добрия вратар, „Златна обувка“ за най-добрия голмайстор, „Златна топка“ за MVP, за най-добър мениджър на отбор, за най-организиран отбор, и най-добър отбор през годината.
Първенството на Втора лига също ще бъде съставено от 10 отбора – Албион, АФК Ботев 18, Хищници, Патриот, Сони М, Пулс, АФК Абсолют, Интерстарс, МФК Владислав и МФК TNT. Те стартират една седмица след колегите си от Първа лига, а изпадащите и влизащите в горна дивизия ще са на същия принцип.
Най-късно ще започне първенството на най-ниското ниво – Трета лига. То стартирав началото на ноември и ще е единственото, в което тимовете ще се срещат два пъти помежду си.
За четвърта година ще се проведе и турнир за Misho Sport Cup, мачовете от който ще се играят от 21 ноември нататък всяка сряда и петък. За там право на участие има всеки отбор от трите лиги, като записването е по желание.
Видео:

Related posts